Saturday, July 5, 2014

Ramadhan, Pilpres dan Piala Dunia




Assalaamu 'alaikum, Baraya! Kumaha damang? Ayeuna kuring keur aya dina sabuah pelosok kampung anu ngaran dusun Ketug. Kumplitna pasihan nami desa Jagabaya, kec. Warunggunung, kab. Lebak, nu mana eta geus asup ka propinsi Banten.

Hampura bae lamun basa Sunda kuring acak-adul. Cek urang mah pabeulit kitu. Sanajan teu peunting, atanapi teuteup maksakeun mosting. Emangna saha oge nu naroskeun? Sabodo teuinglah!

Sangsara aing di dieu. Nete-nete banurungsit, mapay-mapay pancaniti, milarian sinyal operator nu cocok jang internetan. Bating! Plongo! Milarian sinyal mah teu sagampang neangan awewe di dieu. Nu mana urang di dieu teh kasohor ramah-tamahna. Sakali terang bae langsung babogohan. Etanapi lain eta nu aing rek diteang. Aing di dieu niatan gawe mah gawe bae. Sanajan saeur alias loba awewe nu rek ngiringan ka aing, aing mah ameng bae. Biasalah mun gawe di kampung, paling henteu kudu gaul ka rahayat sakitarna.



Teras kuring bade nyarios syukur ka Allah ka nu kawasa kerana tos dipanggihkeun jeung sasi ieu, marhaban ya Ramadhan, marhaban ya Syahro siyam! Alhamdulillah, sagala puji tara sanes amung kanggo Allah nu dikawulakeun alam sadaya. Naon deui sasi ieu oge bakal sasarengan jeung pilpres RI, nu mana kahayang rahayat mah sarua pokokna mah Indonesia adil jeung makmur. Geus kitu bae!

Acan deui acara piala dunia nu bener-bener nyita pagawen utama panon. Ari kudu he'es malah hudang sapanjang peuting. Malah asok oge wayah sahur kalewat, eh nyahok-nyahok geus shubuh bae. Beurangna, ari kuduna melek, hudang jang gawe malah hayang he'es alias sare. Kumaha jing ieu? Kumaha, kumaha naon? Begug sia!

Janten ieu kuring geus boga rancana. Sugan teu ngaraos siyam di imah sorangan, nu peunting mah asal boboran siyam kurang saminggu kuring kudu geus aya dina lembur. Sararebeuh oge di dieu geus bosen digudak-gudak ku awewe nu rek naksir. Saha euy? Saha tah? Aya pokokna mah! Padahal geus dibejakeun mun kuring di dieu teu neangan awewe, etanapi neangan sinyal. Bhahaha

Anu paling peunting, Ramadhan mah kudu damai, sanajan aya keneh jelema nu babotohan bola piala dunia, naon deui taruhan saha capres nu bakal jadi engkena. Henteu cuma simpatisan bola nu kudu damai, kitu oge simpatisan pandukung capres ulah saling hina naon deui sampe gelutan sagala. Hayu urang ciptakeun sumangat Ramadhan bulan pinuh rohmah jeung barokah. Rohmah ka nagarana, barokah ka jelemana. Geus diaminkeun bae ku maneh kabehan! Aamiin ... *nah kitu!

Happy Blogging 'n Keep On Fire!
Wassalaam ... :-)






4 comments:

  1. Aamiin.... Tah.. tos diaminkan kuabdi... :)

    ReplyDelete
  2. bener gan, pilpress harus damai kaya ramadhan. ga perlu gelat gelut, yang di atas aja nyantai ko yang di bawah gelut. ya ga? nuhun kang. saetik etik mah abdi nyaho. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nah, kitu! Gelo hayang nyaho di gelona, bener hayang nyaho di benerna. Piss, Kang! :)

      Delete