Thursday, March 21, 2013

Blog Punika Katuran Award

Assalamu 'alaikum, sederek pamiyarsa! Pripun kabaripun? Boso punapa malih ingkang badhe kula serat wonten ing wekdal punika? Kadosipun mboten prayogi menawi kula asring nyerat blog ngangge boso daerah sanes, atanapi mboten nyerat ngangge boso kula piyambak. Nggih napa nggih? Lhaa, wonten ing kesempatan punika, sapisan-pisan kula badhe ngeblog ngangge boso Jowo krama inggil utawi krama alus. Kula ngaturaken rahayu ingkang sami ngertos artosipun tulisan punika, ugi ngaturaken sih agunging pangaksama kangge ingkang mboten mangertosi. Corat-coret punika kababar utaminipun kangge para blogger generasi kusumaning bangsa ingkang tresna saha nguri-nguri marang budhoyo Jowo. Kenginga kangge lelimbangan irib-iriban tuwin caking lampah gesangipun, ugi sageda necep sari-sarining budhoyo sarta ngecakaken nut ing jaman kelakonipun amrih wilujeng wonten ing alam dunyonipun.

Wiwit sangking wontenipun blog ingkang asma Kendal Extrem Spiritual Student Ecosystem. Kedhatoning blogger amapan ing kitha Kendal Beribadat. Ingkang jumeneng cah bagus asmanipun eksak. Atanapi, punapa pantes eksak ingkang gadhah blog blusak-blusuk sarta ngaku-ngaku bagus punika dipunwastani blogger? Blogger punika pinaringan panggulawenthah ing babagan maneka warni. Kawruh saha kapinteranipun nulis, ngedab-edabi. Langkung-langkung blogger tuwin blog punika raket sanget prasasat mboten nate pisah. Temtu sinten kemawon ingkang rumiyin dados guru ngeblog kula, kula ngaturaken gunging panuwun. Ugi sami ngaturaken tandha panarimah ingkang tanpa awujud punapa-punapa. Kados kala wingi, nagari blog kula katuran award arupi pahargyan sangking sederek Thanjawa Arif ingkang jumeneng wonten ing blog thanjawaarif.blogspot.com. Sapisan malih kula ngaturaken sih samudera pangeksami ingkang kathah. Amugiya kanthi wontenipun award kados makaten, sageda nambahi raketing tali silaturrahim ing antawisipun para blogger sedanten. Nah, punika arupi award-ipun:

award
Sebuah Award Sederhana


Kangge sawetara wekdal award punika kula pun umpet rumiyin alias dipunsimpen kanthi primpen.

Translate Gaya Bebas

Assalamu 'alaikum, sobat! Gimana kabarnya? Bahasa apa yang bakal gue tulis kali ini? Kayaknya gak keren kalo gue sering nulis pake bahasa daerah laen, tapi gue gak nulis pake bahasa gue sendiri. Yes or yes? Lhaaa... pada kesempatan kali ini, sekali-kali gue pengen ngeblog pake bahasa Jawa tinggi atau Jawa alus. Gue ngucapin congratulation buat elo yang ngerti arti dari tulisan ini, juga mohon maap banget buat elo yang gak ngerti. Corat-coret ini utamanya buat para blogger generasi kusuma bangsa yang cinta dan melihara budaya Jawa. Semoga bisa jadi bekal ngejalanin hidup dan semoga isa ngambil sari-sari budaya menurut jamannya sebagai bekal keselamatan di dunia.

Dari adanya blog yang bernama Kendal Extrem Spiritual Student Ecosystem. Base camp bloggernya ada di kota Kendal Beribadat. Di mana ada anak ganteng yang bernama eksak. Tapi, apakah pantes eksak yang punya blog amburadul dan ngaku-ngaku ganteng itu disebut blogger? Blogger itu dianugrahi keahlian dalam berbagai hal. Kepinterannya dalam tulis menulis, jos gandhos, gak perlu diraguin lagi. Lebih-lebih, blogger dan blogger itu erat banget kayak gak bisa pisah. Tentu siapa aja yang dulu jadi guru ngeblog gue, gue ngucapin makasih banget. Juga ngucapin tanda terima yang tanpa wujud apapun. Kayak kemaren gue, lapak gue dapet award atau penghargaan dari sobat Thanjawa Arif yang ada di blog thanjawaarif.blogspot.com. Sekali lagi gue pengen ngucapin makasih banget. Semoga atas adanya award tsb, bisa nambahin eratnya tali silaturrahim di antara para blogger semua.

Mugi-mugi Pangeran ingkang Maha Mirah kepareng angijabahi kakudangan kasebat. Monggo, sedaya samia muja-muji syukur dhumateng kamulyaning Pangeran ingkang Maha Kuasa. Wilujeng ngeblog saha tetep nggeni/murup geni. Happy Blogging 'n Keep On Fire!

Wassalaam... :)


29 comments:

  1. Horeee...pertamax...!

    waduh gak ngerti saya bahasa jawanya. untung dibawah ada translate-annya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat sore tetap semangat beraktifitas ! :D

      [ Gabung yuk ke Direktori Backlink Gratis Berkualitas No.1 Indonesia ]

      Delete
    2. uyoyahya: makasih ea udah pertamax, :)

      sweat: hayuuu...

      Delete
  2. selamat pagi sob,,,waduh saya juga tidak mengerti bahasa Jawa sob karena saya Asli orang Bugus dari Sulawesi Selatan....saya minta izin sob follow blognya, kalau ada waktu kesebelah juga yaa jalan jalan dan follback....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pagiiii... :)
      entar gue belajar bahasa bugis, ahhh! oke, tunggu gue ea...

      Delete
  3. bedanya kangge ama kagem apa eaa? Udah pas belum, kalo make kata kangge di paragraf atas? ~nanya beneran ini.

    Anw, selamat awardnya. Jadi mupeng. Bagi-bagi donk. @_@

    ReplyDelete
    Replies
    1. kangge tuh biasanya buat obyek mati, nah! kalo kagem tu buat obyek hidup! mudeng, en?

      entar gue buatin award deh khusus buat eloh!!! ;D

      Delete
  4. sugeng enjang kang mas bagus eksak, boso jawi kulo radi kasar khas jawi wetanan, kulo ngucapaken selamat dumateng sederek thanjawaarif ingkang sampun pikanthuk award saking panjenengan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingkang pikantuk award nika kula, mas... sangking mas arif! pripun tho?

      Delete
    2. lha dalah klentu sak menika, sakin aluse bosone mas, kulo tasek derng paham

      Delete
    3. mboten punapa, kang! slow mawon! sante! hehehehe

      Delete
  5. blogwalking gan

    ditunggu folbacknya ya gan :)

    SitusTopInfo

    ReplyDelete
    Replies
    1. bw aja luh! :p
      oke deh! tunggu gue di tempat elo ea....

      Delete
  6. selamat'y mas atas awardnya smga mkin giat'j ngeblog hehehe

    ReplyDelete
  7. Pede amat loe SAK ngaku2 ganteng hehehe!
    btw, bener juga, kapan lagi bisa pede kalo bukan dari kita sendiri gkgkgkgk.
    gue juga dapet award dari sobat kita tsb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya iyalah... kalo bukan gue sendiri, siapa yang rela bilang gue ganteng?? bhahahaha

      Delete
  8. hiks... aku termasuk yang ga ngerti bahasa itu Sak. Untung loe udah nyiapin terjemahannya, kalo ndak, pasti kamu akan menuai protes tingkat tinggi dariku. Hehe.

    Well, congrats ya bro, you deserved that award, kamu berhak untuk mendapatkannya, ayo semangat terus blogging. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nenene, yg gak mau belajar! padahal si babe kan semarangan juga... :)
      thanks buat smangatnya ea AL...

      Delete
  9. Berimajinasi kalau-kalau ada translate kayak gitu di google... bisa mantap banget kali ya, ada lebih dari empat ratusan bahasa daerah cuman Indonesia sendiri! ckckck

    Okelah kalau begitu, selamet atas awardnya. Semoga makin on fire ngeblognya #siap2 bawa ember :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. denger2 lagi dibikin tuh proyeknya, tapi gak tau kapan real-nya...
      #byuuuurrr...bhahaha

      Delete
  10. Sugeng sonten akang eksak ingkang paling bagus piyambak..
    Kulo aturaken congratulation nggeh sampun angsal award ingkang sae sanget..

    ReplyDelete
  11. pas baca awal2, hampir main kabur ajah sya.
    syukurnya dikasi terjemahan. maklum, sy makhluk bumi yg belum ngerti bahasa alien. #no sara

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo bilang kita alien tu bukan sara namanya... tapi velevehan!!! hihihi

      Delete
  12. bahasa jawanya... kita serumpun sob, sama2 jawanya.. selamet yo entuk award

    ReplyDelete
    Replies
    1. maturnuwun, kang! lha sampeyan jowone ngendi tho?

      Delete
  13. Widih... Keren banget bahasa jawanya. Kromo inggil. Ajarin saya eaaaa... Saya nggak ngerti sama sekali. Udah terlalu lama jauh dari bahasa ibu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oke... yuk belajar bareng! ^_^

      Delete